Ekorre på Kollijoxkontoret

Kollijox AB

Grafisk form, illustration och kommunikation.

Jag som driver Kollijox heter Petra. Jag har en lång erfarenhet från redaktionellt arbete på tidskriftsförlag och har även gästspelat på kommunikationsbyrå och som kommunikatör på statligt verk.

Från 1999 bodde jag i Stockholm under flera år. En längtan efter något annat fick mig att flytta ”hem” till Luleå. Stockholm ligger mig fortfarande varmt om hjärtat och jag besöker huvudstaden ofta. Både för jobb och fritid.

Jag brinner för hållbarhets-, miljö- och naturfrågor. Att ha naturen runt knuten är en uppskattad vardagslyx för mig. Jag älskar att fota natur och är utbildad svampkonsulent. Kost, hälsa och träning ligger mig också varmt om hjärtat. 

Jag är nyfiken och en av mina största drivkrafter är att lära mig mer – om så mycket som möjligt. 

tre kollegor

Jonas Svensson

Jonas Svensson

Media720
Konsult Media720 • Förlagschef, Evil Ink

Jonas har omfattande erfarenhet från förlagsbranschen och mediasektorn. Från Atlantic förlag på 90-talet till Egmont publishing på 2000-talet. Från serietidningar till livsstilsmagasin. Han har med andra ord råkoll på på allt som gäller tidskrifter, böcker, marknadsföring och printproduktion. Jonas jobbar bland annat med rådgivning och projektstöd för bokutgivning. Många av mina bokuppdrag kommer från Jonas.

Anna Clason

FRILANSARE
AD/Grafisk formgivare

Anna är en av de mest kunniga grafiska formgivarna jag känner till. Hon har ett skarpt typografiskt öga och sinne för detaljer. Hon var med och startade tv-spelsmagasinet Super PLAY (1997–2009) och har sedan 1986 arbetat med ett 15-tal magasinstitlar samt bokformgivning till ett antal böcker och seriealbum. Anna känner sig sig ibland som en ”dinosaurie” inom digital publicering då hon passerat de flesta teknikskiften. Anna fotograferar och är vass på japansk kalligrafi.

Thorleif Markula

Lofileif / 2Leafs
Musiker • Ljudsättare • MIDI-gitarr-specialist

Thorleif levererar skräddarsydda ljud. Han skapar unika musikstycken och ljudsätter efter önskemål. Han är en multiinstrumentalist men framförallt en teknisk driven gitarrist, som inte känner sig låst till någon speciell genre. Senaste åren har han fördjupat sig i användandet av gitarr för MIDI-styrning av instrument och mjukvara. Thorleif har även en ljudteknikerutbildning.